Datoria românilor de pretutindeni

1

Din cauza situaţiei economice dezastruoase am fost “obligaţi” să lăsăm în urmă rude şi prieteni pentru a veni în Occident în speranţa unui trai mai bun. Din cauza indiferenţei clasei politice, am lăsat în urmă tot ce aveam mai “scump”, casă şi familie, pentru a căuta un rost pe pământ printre străini.

România este însă patria noastră, iar noi cei din diasporă avem dreptul să vrem să ne întoarcem într-o bună-zi acasă, într-o Românie care îşi respectă cetăţenii; noi cei din diasporă avem dreptul să ne plimbăm prin Europa mândri de originea noastră şi mândri de realizările noastre, ca indivizi şi ca neam.

Nimeni nu are dreptul să păteze demnitatea şi identitatea noastră de români! De aceea, nu putem sta nepăsători şi să aşteptăm ca problemele interne şi externe ale României să se rezolve de la sine. Sistemul socio-politic din ţară este prea corupt pentru a facilita întoarcerea diasporei iar guvernanţii noştri sunt prea indiferenţi pentru ca autorităţile diplomatice să poată să protejeze eficient românii din străinătate. Aşadar, este şi datoria noastră, a diasporenilor, de a contribui la redresarea morală, economică şi politică a României în speranţa unui viitor mai bun pentru românii de pretutindeni. În plus, suntem convinşi că aceasta este calea unei repatrieri constructive. (D.A.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s